"Banja Luka se gradi"

Počela gradnja puta prema Motikama

  • 20.03.2019. 14:21

Gradonačelnik Banje Luka Igor Radojičić, ozvaničio je danas početak izgradnje saobraćajnice u Ulici kralja Aleksandra u naselju Petrićevac, jednog od najvećih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture, vrijednog više od dva miliona KM.

"Ova moderna saobraćajnica mnogo će značiti i za bezbjednost pješaka, posebno djece. Građanima koji to traže godinama, ovo će biti rješenje jednog velikog životnog problema", kazao je Radojičić.

On je precizirao da je ovim projektom, koji predstavlja prvu fazu izgradnje puta u pravcu Motika, predviđena izgradnja 1,2 kilometra moderne saobraćajnice, širine šest metara, sa obostranim trotoarima, fekalnom i oborinskom kanalizacijom, kao i javnom rasvjetom.

Posmatrajući u širem kontekstu, kako je naglasio – ovaj put će imati i svoj značaj u rasterećenju saobraćaja prema Kliničkom centru.

Petar Mišan, stanovnik Petrićevca kazao je da je ovo srećan dan za sve mještane ovog naselja, koji su gradnju puta dugo čekali.

"Očekujemo da će uz novu saobraćajnicu nicati i novi objekti tako da će naselje biti poželjno za stanovanje", zaključio je Mišan, izrazivši zahvalnost Gradu za realizaciju ovog projekta.

Grad Banja Luka je još prošle godine obezbjedio sredstva za izgradnju nove saobraćajnice od Petrićevca do Motika, ali je posao morao biti odložen zbog neuspješne javne nabavke za izvođača radova.

Prema drugoj nabavci, izabrano je preduzeće "MG mind", koje je danas uvedeno u posao i koje ima rok od šest mjeseci da okonča predviđene radove.

Povodom današnjeg početka radova, upućen je i apel mještanima za strpljenje i razumijevanje u periodu realizacije ovog posla.
 
Srbija daje novac za vrtić i mjesnu zajednicu

U okviru investicionog ciklusa "Banja Luka se gradi", na Petrićevcu će iduće sedmice početi i izgradnja prve faze višenamjenskog objekta u kome će biti smještena ambulanta, vrtić i prostorije mjesne zajednice Petrićevac. U prvoj fazi, gradiće se ambulanta, i to novcem iz gradskog budžeta. S druge strane, sredstva za izgradnju vrtića i mjesne zajednice obezbjeđen je donacijom Republike Srbije, a u narednim mjesecima se može očekivati izbor izvođača i za preostala dva dijela objekta.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)