Počela besplatna vakcinacija protiv gripa u Banjaluci

  • 26.11.2020. 12:32

U ambulantama porodične medicine Doma zdravlja Banjaluka počela je besplatna vakcinacija protiv sezonskog gripa.

"Pravo na besplatnu vakcinaciju imaju pacijenti na hemodijalizi, pacijenti koji boluju od šećerne bolesti - insulin zavisni, pacijenti koji su liječeni kardiohirurškim metodama liječenja, odnosno pacijenti s ugrađenim stentom", naveli su iz Doma zdravlja Banjaluka.

Takođe, pravo na besplatnu vakcinaciju imaju pacijenti kojima je rađena balon dilatacija, pacijenti kod kojih je rađen bajpas, pacijenti s ugrađenim vještačkim valvulama, pacijenti s ugrađenim pejsmejkerom, pacijenti koji su završili hemioterapiju, a nemaju kliničke znake bolesti.

"Besplatna vakcinacija je i za djecu koja su oboljela od cistične fibroze pluća i mališani koji su liječeni od reumatske groznice s promjenama na srcu, pacijenti oboljeli od mišićne distrofije i multiple skleroze, HIV pozitivne osobe i pacijenti oboljeli od AIDS-a, osobe s posebnim potrebama u kolektivnom smještaju, te zdravstveni radnici na Infektivnim klinikama i odjelima i jedinicama intezivne medicine", objasnili su u Domu zdravlja Banjaluka.

Za sve građane koji se žele vakcinisati po ličnom izboru, vakcinacija se obavlja u prostorijama Instituta za javno zdravstvo RS svakim radnim danom od osam do 16 časova.

Cijena jedne doze vakcine je 26 KM, a sve dodatne informacije se mogu dobiti u Institutu na broj telefona 0800 50 555.

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина