Gradska uprava

Planirane teretane na otvorenom u Obilićevu i u Česmi

  • 06.11.2018. 15:57

U cilju poboljšanja sportsko-rekreativnih sadržaja i stvaranja uslova za bavljenje ovim aktivnostima, u više naselja planirana je izgradnja teretana za vježbanje na otvorenom.

Prema planu Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, izgradnja novih teretana na otvorenom biće nastavljena i u narednoj godini, i to u naseljima Obilićevo kod novog mosta na lokaciji Zelenog i u Česmi kod fudbalskog igrališta.

"Grad Banja Luka prati svjetske trendove, a istovremeno se omogućuje svim zainteresovanim, kako rekreativcima, tako i profesionalnim sportistima da vježbaju u prirodi. Prednost izgradnje teretana za vježbanje na otvorenom, ogleda se u činjenici da su one dostupne građanima bez obzira na vremenske prilike, lako se koriste zbog svoje jednostavnosti, te je njihovo korištenje besplatno", kazali su iz odjeljenja.

Naglasili su da se prilikom odabira lokacija za nove teretane – vodi računa o tome da budu postavljene na lokacijama gdje je manje sportsko-rekreativnih sadržaja, kao i na lokacijama gdje je primjetna povećana frekvencija rekreativaca.

U periodu od 2010. do 2018. godine u gradu su izgrađene teretane na otvorenom na lokaciji između Venecija i Rebrovačkog mosta, u Parku "Mladen Stojanović", na Banj Brdu, u naselju Sime Matavulja, na Starčevici, u Lazarevu i u krugu sportsko-rekreativnog centra "Akvana".