Paprikovac: Nova led rasvjeta u Ulici Maksima Gorkog

16:47, 30.06.2020.
Izvor: ATV
Ulica Maksima Gorkog na Paprikovcu uskoro će dobiti savremenu led rasvjetu, u okviru velikog projekta modernizacije gradskog sistema rasvjete kojim će biti obuhvaćeno 79 ulica na području Banje Luke.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao radove u ovoj ulici, precizirao je da se modernizacija javne rasvjete provodi već drugu godinu, i to u saradnji sa Razvojnim programom UN-a (UNDP).

"Radi se o projektu energetske efikasnosti koji radimo sa UNDP-om već drugu godinu, a ovaj put biće instalirano više od 1.500 led sijalica na području osam naselja u ukupno 79 ulica", kazao je Radojičić.

On je podsjetio da je u okviru ovog projekta, prošle godine već instalirano 1.800 led sijalica, te da se upotrebom energetski efikasnije rasvjete ostvaruje i do 65 odsto manja potrošnja električne energije.

Predsjednica Savjeta Mjesne zajednice Paprikovac Mirjana Lakić izrazila je zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta i podsjetila da je kroz zajednički projekat takođe sa UNDP asfaltirana Ulica Davida Štrbca, koja je ujedno i najduža ulica u ovom naselju.