Otvoreno novoizgrađeno dječije igralište u naselju Lauš

  • 27.01.2020. 15:41

Novoizgrađeno dječije igralište, čija vrijednost premašuje 30.000 KM, otvoreno je danas u banjalučkom naselju Lauš.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao otvaranju igrališta, rekao je da je mališanima u naselju Lauš ovo svojevrstan poklon za školsku slavu i podsjetio da je riječ o drugom igralištu u ovom naselju izgrađenom za godinu dana, odnosno 25. novom igralištu urađenom u posljednje tri godine na području grada.

"Јedno smo otvorili u Ulici Koste Krsmanovića, a drugo na glavnoj lauškoj saobraćajnici", Karađorđevoj ulici, na izvanrednoj lokaciji - rekao je Radojičić.

On je naglasio da je ovo igralište jedan u nizu projekata koje je grad radio sa međunarodnim partnerima u naseljima Lauš, Česma, Saračica i još nekoliko mjesnih zajednica.

Gradonačelnik je ocijenio da bi ova godina trebalo da bude prilično dobra za naselje Lauš, s obzirom na niz planiranih projekata - na ulazu u naselje na kružnom toku gradi se novi objekat mjesne zajednice i policijske stanice, za koji je rok za završetak maj, a tu će prostor imati udruženja građana i razni subjekti koji budu htjeli da koriste prostore za društvene aktvnosti.

Radojičić je podsjetio da je u toku izgradnja najveće saobraćajnice - poveznice naselja Lauš i Paprikovac, koja će rasteretiti saobraćaj i otvoriti potpuno novi kvart na prostoru bivšeg voćnjaka, na kojem će biti dosta prostora za sportske i rekreativne zone.

"Takođe, u velikom projektu "Voda jedan" ove godine je u toku realizacija nekoliko projekata izgradnje kanalizacije - od vrha naselja Pobrđe do Ulice Vida Simundžića i glavne saobraćajnice, gdje je glavni kolektor", rekao je Radojičić i istakao da je želja grada da u narednoj školskoj godini počne i izgradnja nove sportske dvorane u naselju Lauš.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš dva Milan Granula naveo je da je riječ o drugom dječijem igralištu na području ove mjesne zajednice, koje je izgrađeno zahvaljujući vladama Švedske i Švajcarske, te gradu Banjaluka.

Granula je istakao da su projekti dječijih igrališta izglasani putem zbora stanovnika ove mjesne zajednice, te da su vrednovani kao najprioritetniji, što pokazuje kolika je u Laušu potreba za sadržajima za najmlađu populaciju.

On je rekao da sa radošću prate izvođenje radova na saobraćajnici koja će povezivati naselja Lauš i Paprikovac.

Član Savjeta mjesne zajednice Lauš jedan Ognjen Ćosić rekao je da će dio pomoćnih sredstava za sitne projekte biti utrošen za izgradnju ograde sa prednje strane igrališta, radi sigurnosti mališana, budući da se igralište nalazi u neposrednoj blizini frekventne saobraćajnice.

Тагови:
  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм