Gradska uprava

Otvoreno dječije igralište u banjalučkom naselju Lazarevo

  • 07.09.2018. 12:13

U banjalučkom naselju Lazarevo danas je otvoreno dječije igralište vrijedno 31 hiljadu KM, koje je sagrađeno u okviru akcije Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je otvorio igralište zajedno sa predstavnicima kompanije "Meridijan", rekao je da je ovo 18 igralište u okviru akcije pokrenute u proljeće prošle godine. 

On je zahvalio donatoru, banjalučkoj kompaniji za transport i logistiku "Meridijan", što se priključila akciji. 

Radojičić je naglasio da će tokom ovog ljeta i jeseni biti završeno i jedno igralište u naselju Starčevica, jedno u Novoj Varoši i dva u naselju Lauš. 

On je prije otvaranja igrališta posjetio i Osnovnu školu "Ivan Goran Kovačić", gdje je završena rekonstrukcija krova i asfaltiranje prilaza do škole. 

Generalni direktor kompanije "Meridijan" Anđelko Šobot rekao je da je uprava sa zadovoljstvom prihvatila ideju gradonačelnika Banjaluke o izgradnji dječijih igrališta. 

"Uspjeli smo da u saradnji sa gradskim službama i izvođačem u veoma kratkom roku izgradimo ovo igralište u Lazarevu. Nadam se da će ga djeca rado koristiti", istakao je Šobot.