Uskoro još jedan na Starčevici

Otvoreni novi vrtići u Obilićevu i Rosuljama

  • 28.08.2018. 13:01

Banjaluka ima potrebu za novim vrtićima i zato je Grad počeo sa aktivnostima pripremanja prostora za djecu u različitim dijelovima grada, izjavio je danas gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, nakon otvaranja dva nova vrtića u ovom gradu, u koje je uloženo oko 300.000 KM.

"Veliki broj djece je na čekanju i ovo je najbrži način za uraditi kako bi se dobilo što više prostora za djecu", rekao je Radojičić novinarima nakon otvaranja vrtića "Palčica" u banjalučkom naselju Rosulje. 

Radojičić je prije otvaranja ovog obdaništa otvorio novoizgrađeni vrtić "Poletarac" u naselju Obilićevo, rekavši da ova dva vrtića imaju 66 mjesta na raspolaganju za jasličku i stariju grupu djece. 

On je naveo da su dio opremanja obavili i sponzori - Udruženje osiguravajućih društava pri Privrednoj komori Republike Srpske. 

"U toku je javna nabavka i za treći vrtić u naselju Starčevica i očekujem da do kraja godine grad dobije još jedan vrtić, što bi, sa ova dva bilo negdje preko stotinu novih mjesta za mališane", dodao je Radojičić. 

Predsjednik Skupštine Udruženja osiguravajućih društava Milomir Durmić rekao je da se ovo Udruženje odazvalo ovakvom pozivu da pomogne opremanje i rekonstrukciju vrtića, te da to predstavlja primjer na koji će ovo Udruženje sarađivati i sa drugim lokalnim zajednicama. 

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović navela je da su ovakvi projekti izuzetno korisni i idu u prilog činjenici da će se povećati obuhvat djece smještajem u predškolske ustanove, sa sadašnjih 17 na 50 odsto, kako je definisano usvojenom gradskom strategijom do 2025. godine.

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.