Gradska uprava

Otvorene nove kancelarije APIF-a u Boriku

  • 13.02.2019. 13:40

Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge otvorila je gradskom prostoru u zgradi "Titanik" u naselju Borik nove kancelarije, koje od danas mogu da koriste svi privredni subjekti na području grada.

Gradonačelnik Igor Radojičić i direktorica APIF-a Jelena Ćetković, koji su svečano otvorili novi prostor, istakli su da ovo mnogo znači za privrednike jer će lakše moći da obave svoje obaveze.

"Ovo je još jedan korak da naši građani na više lokacija imaju mogućnost da obave različite poslove", kazao je gradonačelnik Radojičić.

On je podsjetio da je u cilju dostupnosti pojedinih usluga građanima realizovano već nekoliko projekata.

"Od 1. januara prošle godine uveli smo jednošalterski sistem za izdavanje građevinskih dozvola, kako bi građani na jednom mjestu mogli predati dokumentaciju a naši službenici u njihovo ime dalje rade na ishodovanju potrebnih dozvola", podsjetio je on.

Jedan od projekata koji slijedi je i otvaranje šaltera Gradske uprave u prostorijama za izdavanje ličnih dokumenta u MUP-u Republike Srpske.

"Grad će da dobije jedan šalter, koji bi bio informatički uvezan sa Gradskom upravom tako da građani više neće imati potrebe da idu od MUP-a do Gradske uprave, već da na jednom mjestu obave sve", istakao je Radojičić.

Direktorica APIF-a Jelena Ćetković je istakla kako je za privrednike značajno da od danas rade dvije lokacije u Banjoj Luci.

"Ovdje u blizini se nalazi i Prijemna kancelarija Gradske uprave i kancelarije Pošte tako da naši korisnici neće morati trošiti puno vremena na odlaske do drugih institucija kao što je to slučaj do sada", kazala je ona.

Тагови: