Gradska uprava

Otvoren novi vrtić na Starčevici

  • 28.02.2020. 15:54

Novi vrtić otvoren je danas u gornjem dijelu Starčevice, u Ulici Prve krajiške brigade, u okviru velikog plana čiji je cilj da se obezbjedi 600 novih mjesta u sistemu gradskih predškolskih ustanova.

U izgradnju novog vrtića, nazvanog "Mali drugari", uloženo je 225.000 KM, a obezbjeđen je smještaj za 50-tak mališana.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas otvorio novi objekat, ukazao je da su u izgradnji novi vrtići u Lazarevu i Petrićevcu.

"Pored toga, priprema se rekonstrukcija "Ježeve kućice", sprema se vrtić u Kuljanima i pripremaju dva projekta za vrtiće u Aleji Svetog Save i Vrbanji, dok će tri postojeća vrtića biti obnobvljena kroz program energetske efikasnosti", rekao je Radojičić i dodao da cilj gradske administracije da se do kraja ove godine izgradnjom novih ili rekonstrukcijom postojećih prostora obezbjedi ukupno 600 novih mjesta u vrtićima.

Direktorica Centra za predškolsko vaspitanje Jelena Kurtinović precizirala je da će vrata novog vrtića na Starčevici biti otvorena za mališane već od naredne sedmice.

"Vrtić "Mali drugari" je 25 vrtić u okviru našeg Centru i biće spreman od ponedjeljka da primi nove mališane", kazala je ona.

Mještani Starčevice pozdravili su otvaranje još jednog vrtića u najvećoj banjolučkoj mjesnoj zajednici.

"Ovo je drugi vrtić koji je u ovom mandatu urađen u našoj mjesnoj zajednici zbog čega smo veoma zadovoljni", istakao je predsjednik Savjeta MZ Starčevica Predrag Đajić.

Prema podacima Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje, u gradski sistem vrtić upisano je 2.350 djece, a na listi čekanja je još 2.000 zahtjeva.

Talić: Poslovne prostore pretvarati u vrtiće

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić izjavio je da se odvano insistira na tome da gradski poslovni prostori, poput ovog na Starčevici, budu adaptirani u vrtiće kako bi se omogućio upis što većeg broja djece u gradski sistem predškolskih ustanova.

"Ovo je već treći vrtić gdje su gradski poslovni prostori adaptirani u vrtiće, sa ciljem da se napravi obuhvat što već broja djece", rekao je Talić.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)