Nova kružna raskrsnica

Otvoren kružni tok kod "Delta planeta"

  • 18.03.2019. 19:11

Nova kružna raskrsnica kod novoizgrađenog tržnog centra "Delta planet" puštena je u saobraćaj. Kružni tok na banjalučkom polju, ima dvije trake, fontanu i trebalo bi da rastereti saobraćaj u ovom dijelu grada. 

"Danas mi ovdje imamo jednu modernu saobraćajnicu, gdje ćemo ne samo poboljšati protok saobraćaja, nego ćemo poboljštati i bezbjednost učesnika u saobraćaju. Izvođač radova je "Niskogradnja" iz Laktaša, investitor je JP "Putevi RS", kaže Nenad Neštić, vršilac dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske".

"U raznim fazama je još sedam kružnih raskrsnica, za tri su u toku javni pozivi, jedno počinjemo idući ponedjeljak kod Sirana i još su tri u fazi pripreme", kaže Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke. 

Najzahtjevniji građevinski zahvat na ovoj raskrsnici bio je pješački podzemni prolaz. Radnici rade na uređenju podhodnika, a još se čeka na isporuku i instaliranje pokretnih stepenica. Putevi će i dalje biti prioritet Vlade Republike Srpske. 

"Čuli ste da smo mi u posljednjih deset i više godina u putnu infrastrukturu što na magistralnim, regionalne i autoputeve uložili preko dvije milijarde maraka. Intencija Vlade je da nastavi podržavati ovakve projekte u lokalnim zajednicama", kaže Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

"Na ovom se neće stati, kad govorimo o Banjaluci - završetkom Istočnog tranzita i izradom obilzanice oko Banjaluke u profilu autoputa nadamo se da će saobraćaj u Banjaluci biti rješen, i što se tiče gužvi i što se tiče kvaliteta i bezbjednosti", kaže Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske.

Znatiželjnim prolaznicima svidjelo se ono što su vidjeli.

"Bile su velike gužve, ja mislim da će ovo pomoći sada dosta", "Zato što je ukras grada, što je napravljeno da se može proći, što je uređeno, izgleda da je veći prostor nego što je bio", "Jesam vozač i bicikla i auta, značiće puno. Na svakoj raskrsnici treba ovako nešto napraviti, dosta njih  napraviti ovakvih", poručuju vozači.

Kružni tok kod "Delte" je peta kružna raskrsnica u gradu Banjaluci u proteklih nešto više od godinu dana i to na glavnim saobraćajnicama. Cilj izgradnje kružnih tokova je rasterećenje i modernizacije saobraćaja, istovremeno uz visok stepen bezbjednosti.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада.