Gradonačelnik Banjaluke

Osnovna škola "Jovan Cvijić" u novom ruhu

  • 05.10.2018. 16:54

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, posjetio je danas Osnovnu školu "Jovan Cvijić", koja je, uoči početka školske godine, rekonstruisana u okviru velikog projekta sanacije 19 škola na gradskom i prigradskom području.

Tokom obilaska, Radojičić je rekao je da na ovoj školi proveden projekat energetske efikasnosti, u što su Grad i Razvojni program UN-a (UNDP) uložili po 100 hiljada KM.

"Na školi je postavljena nova stolarija, fasada i krov. Zahvaljujući ovom projektu, đaci i nastavnici će imati tople prostorije i mnogo bolje uslove za rad", rekao je Radojičić i dodao da se identičan projekat trenutno provodi i na Osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Dragočaju. 

On je dodao da su gradske vlasti za iduću godinu kandidovale još tri škole sa područja grada za isti projekt.

Direktorica škole "Jovan Cvijić" Mila Nikić, izrazila je zadovoljstvo što od ove školske godine rade u znatno boljim uslovima. Ona je podsjetila da je ova škola izgrađena davne 1932. godine, dok je novi dio dograđen 1967. godine. Ovu školu pohađa pohađa 630 učenika u 28 odjeljenja.

U susret početku ove školske godine, Grad Banja Luka i partneri na ovom projektu, obezbijedili su oko 1,9 miliona KM za rekonstrukciju 19 osnovnih i srednjih škola na gradskom i prigradskom području.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник