Najavio Igor Radojičić

Organizatore posljednjeg skupa “Pravda za Davida” čekaju milionske tužbe

  • 01.01.2019. 19:21

Organizatore posljednjeg skupa “Pravda za Davida” čekaju milionske tužbe, najavio je to gradonačelnik Igor Radojičić. 

Sve to jer su spriječili održavanje koncerata povodom novogodišnjih praznika a tako je kaže Radojičić "Banjalučka zima" razvaljena. 

Mnogo žalbi stiglo je i iz hotela i motela jer su zbog straha turisti otkazali svoj dolazak u najveći grad Srpske. Posljedice će zato snositi organizatori, a među njima nije niko od političara niti najaktivnijih članova grupe "Pravda za Davida". 

Kako je ATV ranije objavila organizovanje protesta zvanično je potpisao mladi Pavle Knežević, ali i Bojana Gajanović i Ana Grubačić, koje su prisustvovale stranačkim skupovima PDP-a, i učestvovale i u predizbornoj kampanji Draška Stanivukovića. 

“Po onome što znamo u prvi plan su isturena djeca nijedan poslanik, nijedan odbornik ni čelni ljudi "Pravde za Davida" nisu prijavljeni kao organizatori, već par mladih anonimnih Banjalučana, koji će se zajedno sa svojim porodicama naći pred sudovima”, kaže Radojičić.

Banjaluka je pretrpjela ogromnu materijalnu štetu, ali potpuno je narušen i imidž, svjesna je to predsjednica Srpske Željka Cvijanović. Najgore je kaže što se to desilo taman kada je Banjaluka postala atraktivna destinacija, dobila avio letove i veću posjetu turista. 

Zbog svih dešavanja na skupu ispaštaju mnogi. Taksisiti, ugostitelji, prodavci, a mnogi gosti nisu ni došli kaže predsjednica. Nedopustivo je, kaže Željka Cvijanović, stalno atakovanje i na policiju Srpske, koja samo radi svoj posao. Podsjeća da je to jedina oružana sila koju imamo i da ih je neprimjereno prozivati.

"Žalosno je što je BL pretpjela matarijalnu štetu, ali i u smislu imidža, ovo je otjeralo goste, koji su planirali da provedu nekoliko dana, mi znamo po aranžmanima koji su pravili, trebali su ovdje da troše svoj novac", kaže Željka Cvijanović.

Niko se ne usuđuje prognozirati kako će biti tokom ostalih praznika tokom janura. Da li će i na koji način biti organizovan doček prvoslavne zavisi će od bezjednosne situacije. A kada je riječ o izvođačima koji su trebali da nastupe, s obzirom da im je unaprijed plaćeno, pokušaće se naći način da nastupe u nekom drugom terminu.