Porast broja članova

Održana sjednica Gradskog odbora SP Banjaluka

21:19, 19.09.2019.
Izvor: ATV
Niz urađenih i predstojećih projekata i aktivnosti, porast broja članova i jedinstvo u partiji najbolji su pokazatelj da će Socijalisti u Banjaluci nastaviti sa rastom,  zaključeno je na sjednici Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka, koja je održana u prostorijama partije.

 Pred članovima Gradskog odbora našao se izvještaj o radu između dvije sjednice, te prijedlozi i inicijative za predstojeće akcije i aktivnosti. Banjalučki Socijalisti su inicijatori i nosioci aktivnosti u kreiranjima pronatalitetnih politika i inicjativa na nivou Republike Srpske, a odlučeno je da se snažno nastavi sa podrškom institucijama Srpske u budućim projektima koji se tiču podsticanja rađanja. 

Već u nedjelju, Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka organizovaće predavanje „Demografska obnova Srpske“ na temu uključivanja političkih subjekata u borbu za povećanje nataliteta i mjera populacione politike, a to je, kako ističu, samo prva u nizu aktivnosti koje slijede. 

"Iako smo između dvije sjednice imali sezonu godišnjih odmora, u partiji je bila radna atmosfera. Prvi smo kao politički subjekt odlučili da damo podršku ali i da se aktivno uključimo u projekte podsticanja rađanja u Srpskoj. U nedjelju organizujemo predavanje na temu mjera populacione politike, a u predstojećem periodu organizovaćemo niz aktivnosti koje će za cilj imati podsticanje pronatalitetne politike i donošenje konkretnih mjera za poboljšanje demografske situacije u Srpskoj. Imamo veliku podršku rukovodstva partije na čelu sa predsjednikom Petrom Đokićem i uvjeren sam da na ovaj način, vrijednim radom i jedinstvom, možemo postići još mnogo toga", istakao je predsjednik Gradskog odbora Goran Selak. 

Socijalisti su nedavno predstavili i projekte za razvoj grada Banjaluka do 2025 godine na sastanku sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem, a prije toga održan je i radni sastanak sa Centrom za razvoj sela, Gradskom razvojnom agencijom i Turističkom organizacijom povodom predstavljanja projekata za razvoj Manjače.