Zoran Talić

Od Vodovoda i odjeljenja za Inspekcijske poslove zatražena informacija za odbornike

  • 28.05.2019. 14:33

Na adresu Skupštine grada Banjaluka stigao je zahtjev putem e- maila od strane dva odbornika koji traže zakazivanje vanredne sjednice. 

Poslovnikom je jasno definisano kako se ista zakazuje, a ukoliko je zahtjev podnesen u skladu sa Poslovnikom, onda se o tome izjašnjava Kolegijum Skupštine grada Banjaluka.   

„Već ranije sam zatražio informacije od strane Odjeljenja za inspekcijske poslove o sprovedenim aktivnostima i preduzetim mjerama, kao i rezultatu istih, vezano za kontrolu i stanje zemljišta u krugu nekadašnjeg preduzeća „Incel“, te potencijalnim opasnostima po bezbjednost i zdravlje građana. Tražio sam i informaciju od strane „Vodovoda“ a.d Banjaluka, u vezi ,,mrlje,, koja se prethodnih dana pojavila u rijeci Vrbas, o potencijalnim rizicima po pitanju ispravnosti i kvaliteta vode za piće, a sve zarad informisanja samih odbornika u Skupštini grada Banjaluka. Na kolegijumu za zakazivanje redovne sjednice, koji će biti održan u narednim danima, ova problematika će svakako biti jedna od tema. Ovim putem, takođe apelujem da se Vlada Republike Srpske kao i republičke institucije još više aktivno uključe u rješavanje ovog problema a samim tim i da redovno obavještavaju građane o sprovedenim aktivnostima,, rekao je Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić.

Тагови: