Od srijede sistematski pregledi budućih prvačića

  • 23.02.2021. 20:09

Sistematski pregledi djece za upis u prvi razred osnovne škole počinju u srijedu i trajaće do 1. maja ove godine, rekli su u Domu zdravlja.

Dodali su da će se sistematski pregledi obavljati u specijalističkim ambulantama iz pedijatrije na lokalitetu Poliklinike za svu djecu koja su evidentirana kod pedijatra u Domu zdravlja i koja su rođena u periodu od 1. januara do 1. septembra 2015. godine.

"Pregledi će se obavljati u dvije smjene. Djecu će pregledati pedijatri kod kojih su evidentirani, a roditelji će biti telefonski obaviješteni o terminu pregleda kako bi se izbjegle nepotrebne gužve", naveli su u Domu zdravlja.

Istakli su da će se pri sistematskim pregledima djece za upis u prvi razred osnovne škole poštovati sve epidemiološke mjere propisane od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

"Roditelji su u obavezi da na pregled ponesu medicinsku dokumentaciju djeteta i važeću zdravstvenu knjižicu. Ukoliko u novoj zdravstvenoj knjižici nema evidencije o primljenim vakcinama potrebno je na pregled donijetu staru zdravstvenu knjižicu ili drugi dokument o obavljenoj vakcinaciji", objasnili su u Domu zdravlja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 051/247-347.