Banjaluka

Od septembra besplatne sportske sekcije u svim gradskim školama

  • 06.08.2018. 11:03

Banjaluka će početkom nove školske godine postati prva i za sada jedina lokalna zajednica u Republici Srpskoj u kojoj će, u okviru projekta "Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije", djeci biti obezbijeđene potpuno besplatne sportske aktivnosti, a nezaposlenim profesorima fizičkog vaspitanja pripravnički staž.

Načelnik gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac rekao je Srni da će ovaj program grada biti realizovan u svim osnovnim školama na području Banjaluke, a sa djecom će raditi ukupno 26 profesora fizičkog vaspitanja. 

On je naveo da se za javni poziv za projekat besplatnih sportskih sekcija prijavilo 38 nezaposlenih profesora, a uslove je ispunilo 28 kandidata. 

Prema njegovim riječima, grad će do 21. avgusta formirati rang-listu kandidata po školama, a, u saradnji sa Fakultetom fizičkog vaspitanja i sporta, sa izabranima će biti organizovana obuka na sportskim poligonima, koje će grad obezbijediti svim školama učesnicama. 

Banjac je istakao da će zahvaljujući ovom projektu banjalučki osnovci imati bolje organizovanu nastavu fizičkog vaspitanja, te steći naviku vježbanja. 

On je naveo da će učenicima od drugog do petog razreda biti omogućen dodatni vid fizičkog angažovanja u okviru izabrane sportske aktivnosti. 

Kod starijih učenika naglasak će biti na đacima šestog i sedmog razreda, koji će nakon redovne nastave moći da učestvuju u izabranoj sportskoj aktivnosti. 

"Plan je da uče osnove više sportova u skladu sa rezultatima anketa sprovedenih za potrebe projekta među 10.000 banjalučkih osnovaca. Sve je u skladu sa osnovim ciljem programa, a to je da se što više djece bavi fizičkom aktivnošću", naglašava Banjac. 

Partneri u realizaciji projekta su i Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, te Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci. 

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина