Gradska uprava Banjaluka

Od naredne godine stipendije za najbolje sportiste

  • 21.06.2018. 11:25

Grad Banjaluka će od naredne godine prvi put stipendirati sportiste koji to zaslužuju na osnovu postignutih rezultata.

Sportisti će na osnovu ostvarenih rezultata biti razvrstani u četiri kategorije-zaslužni sportista, sportista internacionalnog razreda, sportista prvog te sportista drugog razreda. 

Od 1. do 15. jula ove godine biće otvorene prijave za kategorizaciju sportista, kako bi Grad Banjaluka, u skladu sa važećim propisima, obezbijedio sredstva u budžetu za 2019. godinu za njihovo stipendiranje, saopšteno je iz Gradske uprave. 

"Ova novina je definisana Programom razvoja sporta Grada Banjaluka za period 2018-2022. godine, a sve u namjeri da se putem sistemskih rješenja pruži puna podrška sportistima i njihovom daljem usavršavanju", kažu u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport. 

Kako su naglasili, Grad Banjaluka je jedina lokalna zajednica u Srpskoj koja će obezbijediti stipendije sportistima na osnovu kategorizacije. 

Iz ovog Odjeljenja su pojasnili da se kategorizacija sportista obavlja na osnovu postignutih rezultata u periodu od 1. jula protekle godine do 1. jula tekuće godine za narednu budžetsku godinu. 

Ukupan iznos sredstava, kao i mjesečni pojedinačni iznosi stipendija za sportsite biće utvrđeni budžetom za narednu godinu, odnosno Programom razvoja sporta sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2019. godinu. 

Sportisti grada Banjaluke imaju mogućnost da se u skladu sa Pravilnikom o kategorizaciji sportista grada Banjaluka prijave za stipendiju, ako ispune uslove propisane Pravilnika o kategorizaciji sportista grada Banjaluke.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)