Poslanik u Skupštini grada Banjaluka

Obradović: Što se tiče zdravstvenih radnika, Stanivuković nema nikakve zasluge

  • Извор: АТВ
  • 25.11.2021. 21:15

Od obećanog smanje, Stanivuković je još povećao podršku u Gradskoj upravi. Spočitavao je Stanivuković broj zaposlenih Radojičiću, ali ga je premašio.

Ja sam već na to navikao. On jedno kaže danas, drugo sutra. On obismešljava sve, pravi antireklamu za mlađe ljude koji žele da se bave politikom. Sve je obezvrijedio i znanje i politiku i mukotrpan rad. On ima dvadeset i nešto godina, ali njegova svita, koja je obrazovanija od njega, mu otvara kišobran i vrata automobila", kaže Borivoj Obradović, poslanik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

Amandmani su usvojeni, Skupština grada Banjaluka ih je usvojila, ali Stanivuković izbjegava istaći tu činjenicu.

"U amandmanu smo mi naveli da je on obavezan da isplati porodiljama i zdravstvenim radnicima u 60 dana. On je namjerno čekao krajnji rok da bi podnio apelaciju Ustavnom sudu na ustavnost ovih naših amandmana i pokazao nam šta želi. Pokušao je sav taj period da skrnavi. Što se tiče porodilja, pokušao je da pripiše sebi, sada je napravio varijantu da se porodiljama isplaćuje dva puta po 250 KM i samim tim krše odredbe zakona", kaže Obradović.

"Neka ispoštuje ono što smo mi usvojili u budžetu gdje jasno piše da je to podrška zdravstvenim radnicima i porodiljama, a ne u ratama kao što se to sada radi.

Što se tiče zdravstvenih radnika, Stanivuković nema nikakve zasluge

"On je danas izašao, njemu je bitna fotografija, kao neki djeda mraz. Da sam na njegovom mjestu bilo bi me sramota otići kod zdravstvenih radnika.

O najavljenoj sistematizaciji

"Smanjio je broj odjeljenja za tri. Povećao je broj šefova odsjeka sa 33 na 35, broj savjetnika sa 36 na 48. Prethodna administracija je imala veliki broj savjetnika, ali ovoliko nema ni američki predsjednik. Da to barem budu kvalitetni ljudi, ali to je patrijsko zapošljavanje. Poništio je svoju priču sa početka mandata", kaže Obradović.