Gradska uprava

Obnovljena sala za vjenčanja

  • 05.07.2019. 20:55

Gradska sala za vjenčanja u Muzeju savremene umjetnosti, u potpuno novom ruhu, od ove subote dočekuje mladence. U mnogo ljepšem i prijatnijem ambijentu, budući supružnici će izgovarati "sudbonosno da", a i gradski matičari će imati mnogo bolje uslove za obavljanje čina vjenčanja.

Prema podacima Službe za zajedničke poslove, sala je u potpunosti renovirana, nabavljen je novi namještaj i postavljena pozadina za vjenčanja za motivom grada.

"Postojala je potreba da dodatno uredimo prostor za vjenčanja u Muzeju savremene umjetnosti kako bi se naši mladenci, ali i oni koji prisustvuju vjenčanju osjećali ljepše, ugodnije i komfornije", kaže načelnik Službe za zajedničke poslove Zoran Vujmilović.
 
Iz Odjeljenja za opštu upravu navode da se mnogo veći broj vjenčanja pred gradskim matičarima obavlja u gradskoj sali za vjenčanja, nego u svadbenim salonima.

O ovome najbolje govori podatak da je u 2018. godini zaključeno ukupno 709 vjenčanja pred matičarima za uže područje grada, od čega je 607 obavljeno u prostoru Muzeja savremene umjetnosti – kažu u nadležnom odjeljenju i dodaju da je, u istom periodu, u mjesnim kancelarijama Grada Banje Luke zaključen 381 brak.

Kada je u pitanju prva polovina 2019. godine, pred gradskim matičarima zaključeno je 270 brakova, od kojih 233 u prostoru Muzeja savremene umjetnosti. U mjesnim kancelarijama, u istom periodu, zaključeno je 129 brakova.

Iz Odjeljenja za opštu upravu napominju da je dinamika zaključenja brakova najveća u ljetnjim mjesecima, kada se pred matičarima Grada, u toku jednog dana, obavi preko 20 vjenčanja.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.