Gradska uprava

Obezbjeđeno 3,2 miliona maraka iz donatorskih izvora

  • 03.02.2019. 17:05

Više od 3,2 miliona KM grad Banja Luka obezbjedio je u protekle dvije godine iz raznih donatorskih izvora, u zajedničkim projektima sa društveno odgovornim kompanijama i inostranim donatorima, podaci su gradskih službi.

U saradnji sa međunarodnim donatorima, obezbjeđena je podrška za realizaciju 10 projekata, vrijednih oko 2,4 miliona KM. Za taj novac, između ostalog, uređuje se korito Vrbasa od ušća rijeke Dragočajke do blizine mosta u Trnu, čime je preduprijeđena opasnost od poplava u ovom dijelu grada. Uz to, donatorskim sredstvima izrađen je i glavni projekat uređenja vodotoka i korita Vrbas kroz urbano gradsko područje, te uređena korita potoka Jularac i Podstranac.

U oblasti privrede, uz pomoć međunarodnih sredstava, izgrađena je neophodna infrastruktura u poslovnoj zoni "Ramići", koja je bila neophodna radi 15 investitora, koji rade u ovoj zoni.

Takođe, zahvaljujući ovim sredstvima, sufinansirani su prioritetni projekti mjesnih zajednica, koje su predlagali sami mještani, građene kuće za poplavljena domaćinstva, te provedeno više projekata u oblasti razvoja lokalne demokratije.

Uz ovaj iznos od 2,4 miliona KM donatorskih sredstava, Grad ima i vlastito učešće u realizaciji navedenih projekata, i to nešto više od milion KM.

Zahvaljujući donatorskim sredstvima, odnosno pomoći društveno odgovornih kompanija, od aprila 2017. godine do danas izgrađeno je 19 dječijih igrališta. Ukupna vrijednost svih ovih donacija iznosi nešto više od 800 hiljada maraka.

Uz ove, Grad je u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama i u saradnji sa republičkim vlastima, obezbijedio i više donacija za obnovu i "utopljavanje" objekata gradskih vrtića i škola.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина