Novo licemjerstvo Stanivukovića: Tražio da se Babić udalji iz Gradskog štaba, a onda ga imenovao za šefa Civilne zaštite

  • 29.01.2021. 13:42

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, imenovao je doskorašnjeg komunalnog policajca Dragana Babića za šefa Odsjeka civilne zaštite u Banjaluci, iako je do prije nekoliko dana podržavao preporuku organizacije „Pravda za Davida“ da se taj isti čovjek isključi iz rada Gradskog štaba za vanredne situacije.

Ovim potezom, Stanivuković je još jednom pokazao rijetko viđen nivo licemjerstva u svom radu, pokušavajući da se u javnosti predstavi kao neko ko drži do svojih obećanja.

Naime, sve je počelo sa zahtjevom organizacije “Pravda za Davida” prema gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću u kojem su zatražili udaljavanje sa svih poslova u Gradskoj upravi nekoliko službenika i rukovodioca iz Gradske uprave, među kojima je i Babić, jer su u prethodnim godinama radili svoj posao. Pošto je Stanivuković godinama na strani te organizacije, koja je prerasla u politički pokret, očekivali su da njihov zahtjev dobije podršku gradonačelnika, a dopunjen je sa imenom Radenka Stakića, načelnika Sektora policije u Policijskoj upravi Banjaluka, odnosno predstavnika policije u radu Gradskog štaba za vanredne situacije. Od tog trenutka Stanivuković & co pozivaju da se ti ljudi isključe iz rada Gradskog štaba za vanredne situacije optužujući ih za sve i svašta, odnosno jer su radili svoj posao, tj. sprečavali nelegalna okupljanja te organizacije po Banjaluci.

Međutim, onda na scenu stupa licemjerje gradonačelnika koji po ko zna koji put pokazuje da jedno obećava a drugo radi i umjesto da ispuni obećanje dato “pravdašima”, on čak i unapređuje pomenutog Babića.

Dakle, pored toga što je imenovanjem Babića za šefa Odsjeka civilne zaštite Banjaluka prevario I samog sebe, Stanivuković je obmanuo i predstavnike organizacije „Pravda za Davida“, kojima je obećao da će ispunjavati njihove želje i preporuke u Gradu Banjaluci. Očigledno je da Stanivuković ima velike ambicije, pa bi pored mjesta gradonačelnika istovremeno želio da bude i predsjednik, premijer, direktor, ministar, policajac, vatrogasac…da se pita za sve. Jer, kako drugačije objasniti njegov zahtjev da se on pita ko će biti predstavnik policije u Gradskom štabu za vanredne situacije, čime duboko zadire u rad i nadležnosti policije Republike Srpske. Međutim, kada se presabrao, demantovao je sam sebe po ko zna koji put do sada I odustao od svog neprimjerenog zahtjeva upućenom Policijskoj upravi Banjaluka da Stakić ne učestvuje u radu Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Banjaluka, pa je Stakiću u PU Banjaluka stigla koverta na ime sa dostavnicom sa pozivom na sjednicu Gradskog štaba koji će se održati 01.02. sa početkom u 11 časova.

(Gradskiportal.com)