Poboljšano vodosnabdijevanje

Novi vodovod za Mišin Han

  • 20.03.2019. 11:48

Zajedničkim aktivnostima Vlade RS i Gradske uprave ovog ljeta trebao bi biti poboljšano vodosnabdijevanja dijela naselja Mišin Han, koje je do sada imalo problema u isporukama vode.

Kako je potvrđeno u Odjeljenju za komunalne poslove,  130 hiljada maraka obezbjedila je Vlada RS, a Gradska uprava je raspisala javnu nabavku za izbor izvođača radova na proširenju gradske mreže u ovom naselju i sanaciju lokalnog vodovoda „Fratrovac“.

"Tender je već raspisan i početkom aprila trebao bi biti izabran izvođač radova na izgradnji vodovodne mreže u zaseocima Lipovac i Radnjača, kao i sanaciji kaptaže i rezervoara „Fratrovac“", kažu u odjeljenju.

Na zahtjev mještana ovih naselja, izrađen je projekat za ova dva zaseoka, koji bi trebao da obezbijedi stabilno vodosnabdijevanje priključkom na gradsku vodovodnu mrežu.

"Ova dva naselja do sada su koristili vodu sa lokalnih izvorišta zbog čega su se mještani suočavali sa čestim nestašicama",  ističu u odjeljenju.

S druge strane, sanacijom kaptaže i rezervoara lokalnog vodovda „Fratovac“ biće poboljšano snabdijevanje vodom potrošača koji se nalaze u centralnom dijelu Mišin hana.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?