Banjaluka

Novi magacin Civilne zaštite gotov do oktobra

  • 05.09.2019. 10:38

Novi magacin za opremu Civilne zaštite i vatrogasne službe na Rakovačkim barama biće izgrađen do kraja oktobra, u okviru planova za jačanje kapaciteta gradskih službi kako bi bile u stanju da pravovremeno reaguju u slučaju prirodnih nesreća i elementarnih nepogoda.

"Trenutno, radi se na armirano-betonskim boksovima za skladištenje materijala i opreme za zaštitu od poplava. Sveukupno, možemo konstovati da se radovi odvijaju dobrom dinamikom i da bi objekat mogao biti završen do kraja idućeg mjeseca", ističe šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

Na budućem magacinu od 1.300 kvadratnih metara, koji bi već početkom novembra mogao biti u funkciji, do sada je izgrađena temeljna ploča, čelična i krovna konstrukcija objekta, a uskoro bi trebala početi i montaža panelnih zidova.

Magacin će služiti za skladištenje sredstava Civilne zaštite, uključujući i materijalna sredstva za vanredne situacije. U objektu će biti skladišten i materijal za zaštitu od poplava, kao i mašine za punjenje protivpoplavnih vreća.

"Osim za potrebe Civilne zaštite, što mu je primarna svrha, služiće i za skladištenje drugih materijala, poput materijala za rad Zimske službe, što će umnogome olakšati rad gradskih službi pošto ćemo po prvi put imati adekvatan magacinski prostor", navodi Ćućun.

Vrijednost ove investicije iznosi 650.000 KM, a radove na objektu izvodi preduzeće „Tekton“.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм