Gradska uprava

Novi kružni tok na raskrsnici kod Policijske uprave

  • 21.03.2019. 13:01

Grad Banja Luka raspisao je danas tender za gradnju nove kružne raskrsnice, na prometnom ukrštanju kod sjedišta Policijske uprave. Gradnjom novog kružnog toka, u vrijednosti od oko 370 hiljada maraka, nastoji se što više rastereti saobraćaj u ovom dijelu grada.

Prema tenderskoj dokumentaciji, novi kružni tok biće izgrađen na ukrštanju ulica Isaije Mitrovića i Solunske sa Ulicom Skendera Kulenovića. U Odjeljenju za saobraćaj i puteve ističu da na ovoj raskrsnici dolazi do čestih problema u odvijanju saobraćaja.

"Navedena raskrsnica predstavlja važno mjesto na uličnoj mreži grada jer se nalazi na pravcu koji preko Gradskog mosta spaja Zapadni tranzit sa istočnim dijelom grada, te generiše veliki obim saobraćaja", istakao je šef Odsjeka za saobraćaj Slavko Davidović.

Kružna raskrsnica neće biti izgrađena sa klasičnim pravilnim krugom, već u obliku blage elipse. Očekuje se da bi gradnja novog kružnog toka mogla početi već idućeg mjeseca, ukoliko javna nabavka bude okončana u predviđenom roku.

Istovremeno, sutra će biti otvoreni radovi na gradnji kružne raskrsnice na Laušu, kod restorana "Sirano". Pored toga, uskoro će se graditi još dva manja, montažna kružna toka na Malti i u Obilićevu.

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок