Banjaluka

Novi gradonačelnik pozvao građane na druženje uprkos epidemiološkoj situaciji

18:42, 23.11.2020.
Izvor: ATV
Okupljanje. Bez distance. Uz fizički kontak i rukovanje tako je novopečeni banjalučki gradonačelnik započeo svoje druženje sa građanima. 

Bez obzira što je dolazak na Trg sam inicirao i pozvao Banjalučane da ih počasti cvijećem i kafom, tvrdi da nije riječ o okupljanju već druženju. Ubrzo će kaže i sam na čelo Kriznog štaba pa naglašava da se mjere moraju poštovati, iako današnja slika u kojoj je sam Stanivuković glavni lik pokazuje potpuno suprotno.

“Ja pozivam sve ljude da poštuju mjere to je dužnost, ja ću preuzeti krizni štab i želimo da poštujemo sve mjere koje su na snazi ja sam rekao, hajde malo da napravimo razmak, mi smo zato rekli da će druženje trajati 3 sata doće i naši odbornici ali kad oni vide da sam ja tu oni žele da dođu”, kaže Draško Stanivuković, novoizabrani gradonačelnik Banjaluke.

Da bilo kakva okupljanja pa i ona koja novi gradonačelnik naziva druženjem nisu ni malo bezazlena jasno i po apelima iz Instituta. Ovaj period još je rizičniji jer je hladnije pa je rizik od zaraze i veći, zato još jednom iz Instituta podjsećaju šta se poštovati mora.

“Prije svega moramo apelovati na samo poštovanje mjera naročito sada kad vidimo situaciju sa jop hladnijim vremenom, i temperaturom ispod nule,koliko je značajno poštovanje mjera odnosno fizička distanca”, kaže Branislav Zeljković, direktor IJZ.

Po pitanju distance novi gradonačelnik možda nešto i promijeni, ali po pitanju okupljanja po svemu sudeći neće. Do kraja godine najavio je druženje sa građanima u nadi kako je sam rekao da posljedica neće biti.