Novi društveni dom za Gornju Piskavicu

  • 02.07.2020. 16:40

Gornja Piskavica će, u nekoliko narednih mjeseci, dobiti novi društveni dom, kao mjesto okupljanja svih mještana, u okviru velikog plana izgradnje i obnove niza ovakvih objekata u ruralnim dijelovima Banje Luke.

U izgradnju ovog objekta, iz gradskog budžeta biće uloženo 215.000 KM. Prema projektu, u objektu će, između ostalog, biti višenamjenska sala, koja će služiti za razna okupljanja mještana ovog kraja. Izvođač radova je banjalučko preduzeće "Tekton", a rok za završetak radova je 120 dana.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao Gornju Piskavicu, istakao je da je ovom kraju neoophodan novi društveni dom.

"Na ovaj način, nastavljamo ciklus izgradnje i rekonstrukcije društvenih domova širom gradskog i prigradskog područja. U međuvremenu, počinje i prva faza rekonstrukcije doma u Saračici, a završena je obnova ili izgradnja domova u Piskavici, Mišinom hanu, Krminama i Zalužanima", rekao je Radojičić i dodao da je u Gornjoj Piskavici izgrađeno i dječije igralište u okviru "malih" projekata koje su kandidovale mjesne zajednice.

Radojičić je istakao da je najveći problem ovog kraja neredovno snabdijevanje vodom i da je u toku relaizacija projekta kojim će oko 700 domaćinstava dobiti redovno snabdijevanje.

"U okviru projekta "Voda 1", radi se na izgradnji 20 kilometara cjevovoda sa novim rezervoarom, čime bi do jeseni, iz novoizgrađene fabrike vode "Crno vrelo", domaćinstva u Gornjoj Piskavici trebalo da dobiju redovno vodosnabdijevanje. Istovremeno, radi se i vodovod za Radosavsku za 300 domaćinstava", naveo je Radojičić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Gornja Piskavica, Goran Knežević, istakao je da je njihov osnovni zahtjev da se omogući stabilno vodosnabdijevanje.

"Gradska uprava je razumjela i uvažila naše zahtjeve i nadamo se da ćemo od jeseni imati redovno i stabilno vodosnabdijevanje. Takođe, mnogo posla je urađeno u oblasti putne infrastzruktuire u našem mjestu, a postavljena je i nova javna rasvjeta", zaključio je Knežević.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок