Novi dokazi - Članovi PDP-a i DNS-a stoje iza protesta u Banjaluci

  • 05.04.2021. 17:58

U Banjaluci su u toku protesti ugostitelja zbog zbog mjera Republičkog štaba za vanredne situacije. Iako tvrde da nisu politički motivisani, ne bi se moglo baš tako reći.

Među okupljenima, nalazi se i Anja Grubačić, aktivista PDP-a, a zanimljivo je da je ona jedna od okupljenih koja nema masku.

Pored Grubačićeve, na protestu je još bila nekolicina PDP-ovih aktivista, što potvrđuju i fotografije.

Ovo je još jedna potvrda da su današnji protesti u Banjaluci čisto političke prirode i da se njima nastoje politički zloupotrijebiti kako ugostitelji, tako i ostali građani koji su pogođeni mjerama, a sve u cilju nečijih političkih interesa.  

Takođe, da je protest ugostitelja politički organizovan skup, potvrdio je ranije danas DNS-ov Miloš Stanišić, a podršku mu pružio i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, kao i PDP-ov Ivan Begić.

Predsjednik GO DNS Bijeljina i prijatelj Draška Stanivukovića, Miloš Stanišić najavio je za danas protest u Banjaluci, dok podršku za ovo okupljanje je dobio i sa govornice Skupštine grada Banjaluka od samog gradonačelnika.

U danu kada je prijavljen 21 smrtni slučaj i 179 slučajeva zaraze virusom korona, Draško Stanivuković mjere Republičkog štaba je nazvao lakrdijom, a protest ugostitelja opravdava riječima da je na strani građana. Ipak, nije našao shodno da stane na stranu zdravstvenih radnika koji već mjesecima apeluju na poštovanje mjera.

Podsjećamo, Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske odbacuje navode predstavika Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske "HoReCa RS" iznesene na današnjoj konferenciji za medije, kojima predstavnici ovog Udruženja optužuju Republički štab za vanredne situacije i Vladu Republike Srpske za nepoštovanje postignutih dogovora i zanemarivanje zahtjeva upućenih od strane predstavnika privrednih subjekata iz ovog sektora.

"Podsjećamo, predstavnici Vlade Republike Srpske održali su u petak, 26. marta 2021. godine, sastanak sa predstavnicima Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske "HoReCa RS", na kojem je, između ostalog, dogovoreno da će svim radnicima, kojima je u martu ograničen rad zbog primjene mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, biti uplaćeni porezi i doprinosi, u skladu sa njihovom poreskom prijavom, a ne prema minimalnoj plati kako je predviđeno kroz prvu mjeru. Ovo je bio jedan od zahtjeva Udruženja "HoReCa RS", koji je Vlada Republike Srpske prihvatila, što demantuje tvrdnje ovog Udruženja da Vlada Republike Srpske nema sluha za njihove zahtjeve i prijedloge", stoji u saopštenju Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.