Gradska uprava

Novi asfalt i trotoari na više od 30 lokacija

  • 16.01.2019. 14:37

Na više od 30 lokacija na širem gradskom području, ove godine će se izvoditi radovi na saobraćajnicama, pješačkim i biciklističkim stazama. Radovi i sredstva za njihovu realizaciju planirani su u okviru programa zajedničke komunalne potrošnje i uređenja građevinskog zemljišta Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Za redovno održavanje, modernizaciju, rekonstrukciju i investiciono održavanje gradskih saobraćajnica, biće izdvojeno nešto više od tri miliona KM. Kako su naveli iz odjeljenja, od ovog iznosa – za održavanje gradskih asfaltnih i makadamskih saobraćajnica planirano je 1.32 miliona KM.

Za investiciono održavanje asfaltnih saobraćajnica, koje se odnosi na značajnije zahvate, planirano je 550 hiljada KM. Ovim sredstvima biće obnovljen asfalt na dijelovima sljedećih gradskih saobraćajnica: Blagoja Parovića, Ivana Gorana Kovačića, Jovice Savinovića, Kralja Petra I Karađorđevića i drugim.

Modernizacija gradskih makadamskih saobraćajnica, za šta je izdvojeno 300 hiljada KM, obuhvatiće gradske saobraćajnice u sljedećim ulicama: Novaka Pivaševića (krak), III kuljanska, I kuljanska (ogranak), Put srpskih branilaca od br.116 a do br.116 c, Grab – Bukvalek, Put od Poslovne zone Ramići – lijevi ogranak, Vasića put, Tešana Podrugovića, Puškinova, Nenada Kostića (spoj), Ponirska (ogranak), Ravnogorska – trotoar (kod br. 7, 9 i 11), Petra Velikog (od FK „Rekreativo“ prema Krčmaricama), Bjelopotočkih žrtava, te Ozrenska ulica.

Programom zajedničke komunalne potrošnje, u okviru rekonstrukcije gradskih saobraćajnica, planirana su  i sredstva za gradnju novih kružnih raskrsnica, od čega će 350 hiljada KM biti izdvojeno za kružni tok na ukrštanju Kozarske ulice sa Solunskom i Ulicom Isaije Mitrovića.

Takođe, u planu je i proširenje ulivnih prilaza raskrsnica duž saobraćajnice Aleja Svetog Save – Vuka Karadžića, radovi na pješačkoj stazi – spoj ul. Bose Živković – Sanska, kao i proširenje Ulice Vojvode Momčila.

U okviru sanacije klizišta, biće izvedeni radovi na gradskim saobraćajnicama u ulicama Vojvode Sinđelića i Kosovskoj, za šta je planirano 80 hiljada KM.

Uz sredstava planirana Programom zajedničke komunalne potrošnje, značajna ulaganja u saobraćajnice predviđena su i ovogodišnjim Programom uređenja građevinskog zemljišta. Tako je, na osnovu ovog programa, planirana izgradnja trotoara i biciklističkih staza u Bulevaru Desanke Maksimović, na Istočnom tranzitu obostrani trotoari, biciklističke staze i zeleni pojas, kao i trotoara u Ulici Milana Rakića. Takođe, ovim programom planirana je i gradnja javne saobraćajnice i parkinga sa oborinskom kanalizacijom za potrebe objekta mjesne zajednice i policijske stanice Lauš.

"U ovoj godini očekuje nas, pored toga, i realizacija više većih projekata, koji se nastavljaju iz prošle godine, ali i gradnja novog mosta u Srpskim toplicama. Zbog toga će stvarna ulaganja u putnu infrastrukturu, zapravo, biti mnogo viša od budžetom predviđenih sredstava", zaključili su u nadležnom odjeljenju.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.