Gradska uprava Banjaluka  

Novi administrativni objekti u naseljima Lauš i Petrićevac

  • 02.12.2018. 17:51

Gradska uprava Banjaluka najavila je da će u narednoj godini nastaviti da radi na oživljavanju društvenih sadržaja u selima i prigradskim naseljima, te da će u naseljima Lauš i Petrićevac biti izgrađeni višenamjenski administrativni objekti.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove su naveli da su u toku postupci javnih nabavki za izbor izvođača radova za javne objekte na Laušu i na Petrićevcu. 

Na Laušu će biti izgrađen novi administrativni objekat u kome će biti smještene kancelarije mjesne zajednice i prostorije policijske stanice, a imaće i salu sa oko 150 mjesta. 

Iz ovog Odjeljenja ističu da ovaj objekat gradi Gradska uprava sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srpske. 

Na Petrićevcu će se graditi višenamjenski objekat u kojem će biti ambulanta, mjesna zajednica i vrtić, a tender za izvođača radova prve faze, odnosno gradnje ambulante, otvoren je do 7. decembra. 

Osim za objekte na Laušu i Petrićevcu, koji će biti građeni naredne godine, u Odjeljenju za komunalne poslove kažu da je iskazana potreba za obnovom objekata društvenih domova u Zalužanima, Piskavici i Mišinom Hanu. 

Gradnja ovih objekata intenzivirana je od prošle godine kada su obnovljeni domovi u Debeljacima, Dragočaju i Verićima, te izgrađeni novi objekti u Ljubačevu i Krminama. 

Prema planu, naredne godine novoizgrađeni objekat u Krminama trebalo bi da bude u potpunosti opremljen i predat na upotrebu mještanima.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.