Nova stolarija za škole u Drakuliću i Stričićima

  • 14.08.2020. 16:02

U okviru ovogodišnjeg velikog plana obnove školskih objekta, sljedeće sedmice trebalo bi da počne zamjena stolarije na područnim školama u Drakuliću i Stričićima, gdje je planirana i sanacija fiskulturne sale.

Uz ove dvije, uskoro se očekuju i značajni radovi na školama "Zmaj Jova Jovanović" i "Branko Ćopić", koje će biti "utopljene" kroz projekat "Energetske efikasnosti".

Kako su potvrdili u Odjeljenu za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, većina škola u kojima će se tokom ljetnjeg raspusta obaviti određeni radovi – privodi kraju postupke javnih nabavki za izbor izvođača radova.

Tako bi tokom ljeta, bolje uslove za rad trebalo da dobiju i đaci u Osnovnoj školi "Branislav Nušić", OŠ "Sveti Sava" i njenoj područnoj školi u Pavlovcu.

U programu obnove za ovu godinu je i Ekonomska škola za zamjenu stolarije u suterenu škole, dok je uz školu u Borkovićima planirana gradnja dječijeg igrališta.

U okviru ovogodišnje obnove škola, u toku je gradnja sportske dvorane OŠ "Branko Radičević" na Starčevici, za šta je izdvojeno 950.000 KM.

Sveukupno, 6,5 miliona KM biće izdvojeno ove godine za rekonstrukciju ili gradnju 17 školskih ili predškolskih objekata. Sredstva su obezbijedili Grad, Svjetska banka kroz projekat "Energetske efikasnosti" koji implementira Ministrastvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, zatim Ministarstavo prosvjete i kulture Republike Srpske, UNDP, Vlada Srbije i japanska Vlade.