Gradska uprava Banjaluka  

Nova poslovna zona kod "Jelšingrada"

  • 06.12.2018. 13:42

Intenzivirane su aktivnosti na pripremi i otvaranju nove banjalučke poslovne zone kod "Jelšingrada" koja bi trebalo da bude spremna za ulazak investitora u drugoj polovini naredne godine, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.

Izmijenjeni regulacioni plan za ovo područje, što je bio i osnovni preduslov za uređenje i infrastrukturno opremanje ove lokacije, naći će se na dnevnom redu decembarske sjednice Skupštine grada. 

Načelnik gradskog Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Radenko Laketić rekao je Srni da se očekuje da ovaj plan dobije podršku i da je, u međuvremenu, pokrenuta javna nabavka za izvođenje radova na uređenju građevinskog zemljišta za ovu novu poslovnu zonu. 

"S obzirom na to da lokacija nije opremljena, potrebno ju je prvo pripremiti za prodaju", kaže Laketić. 

U planu je da se nova poslovna zona prostire na dvije lokacije površine 2,4 i 2,8 hektara, a adut će joj biti atraktivna lokacija, s obzirom na blizinu auto-puta, pruge i međunarodnog aerodroma. 

Laketić je rekao da će grad izgraditi neophodnu infrastrukturu za funkcionisanje i ove poslovne zone. 

"Parcele ćemo ponuditi investitorima putem javnih licitacija, kao što je bio slučaj i u Ramićima. Prioritetni sektor za investiranje biće privredna djelatnost", istakao je Laketić. 

Istovremeno, grad Banjaluka nastavlja da ulaže u razvoj poslovne zone u Ramićima, tako da je za narednu godinu planirana izgradnja potrebne infrastrukture kako bi se preostale građevinske parcele pripremile za buduće investitore i time dobilo što više novih radnih mjesta u realnom sektoru. 

U skladu sa strateškim opredjeljenjem grada na unapređenju povoljnog poslovnog okruženja, za 2020. i 2021. godinu u planu je otvaranje još jedne poslovne zone u naselju Vujinovići, uz magistralni put Banjaluka-Gradiška. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)