Banjaluka

Nova dvorana trebalo bi da bude završena do kraja decembra

  • 03.10.2018. 20:03

Nova sportska dvorana, u centru grada, trebalo bi da bude završena u decembru. Umjesto kupaca i šopinga, tu će, od zime, biti sportisti. Radovi teku po planu pa će, već za dva mjeseca, grad dobiti novu dvoranu, praktično, prvu nakon četiri decenije. 

To je rekao gradonačelnik Banjaluke nakon što je otišao da se uvjeri kako teku radovi na prenamjeni objekta. 

"Ova sala će biti po svojoj namjeni i veličini uglavnom raspoloživa i za sportove loptom, tipa rukometa, košarke i odbojke, tako da će me za te klubove kojih ima dosta u Banjaluci sigurno rasteretiti postojeće termine u sportskim dvoranama Borik i Obilićevo", kaže Radojičić.

Radovi će koštati 1,2 miliona maraka. Pola je obezbjeđeno kroz obveznice, ostatak je stigao iz budžeta predsjednika Srpske, rekao je Radojičić. On je podsjetio da je Banjaluka 1976. i 1978. godine dobila dvije sportske dvorane, "Borik" i "Obilićevo" i  da od tada, izuzimajući neke školske sale, nijedne nove sportske dvorane u gradu nije bilo. 

Osim gradilišta, Radojičić je bio u gradskom Komunalnom preduzeću. Tamo je već stiglo 230 novih kontejnera koji će već sutra biti postavljeni širom grada. 
 
"Ovo je najveća nabavka u posljednje 4 godine što se tiče količine i kaliteta kontejnera i značajno će uticati na samu higijenu grada i nedostatak posuda  koji je evidentan u pojedinim područjima, tako da preduzeće Čistoća u Grad su zadovoljni ovim projektom i nastavljamo u dalju realizaciju", rekao je Aleksandar Bajić, direktor komunalnog preduzeća "Čistoća". 

Kontejneri, vrijednosi preko 200.000 maraka, nabavljeni su u okviru zajedničkog projekta Grada, Čistoće i Fonda za zaštitu životne sredine. Cilj je unaprjeđenje komunalnih usluga na području grada.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.