Dočekali nove učionice

Nema više treće smjene u OŠ "Branko Radičević"

  • 30.08.2019. 19:38

Više nema treće smjene, jer je škola dograđena i dobila je osam novih učionica.

Od ponedjeljka će, i u toj banjalučkoj osnovnoj školi, učenici na nastavu u dvije smjene, a ne kao do sada kada su neki od njih na nastavu odlazili u tri popodne, a izlazili u osam naveče. 

"Ovaj novi projekat koji je urađen u našoj školi je koristan i jako smo zadovoljni i prije svega ponosni, jer naša škola, kao naš drugi dom je postala veća. I naši mlađi učenici koji treba tek da se naviknu na školu i sav stres koji dolazi, to će im biti olakšano zato što neće morati da idu u dvije smjene, već samo u dvije", kaže Marija Malić, učenica 9. razreda.

Za dogradnju je Vlada Republike Srpske izdvojila oko 1,6 miliona KM. Dva dana prije dolaska učenika, upriličena je i svečanost. 

"Škola je proširena za osam novih učionica, renovirana kotlovnica, poboljšano će biti i grijanje u novoj školskoj godini. Škola počinje novu školsku godinu sa 1850 učenika raspoređenih u 71 odjeljenje. Nastava će se realizovati u dvije smjene, prva i druga. Bolji uslovi rada, za učenike, za nastavnike", kaže Darija Mićić, direktor OŠ " Branko Radičević", Banjaluka.

Osnovna škola Branko Radičević u Banjaluci je najveća u Republici Srpskoj. Ministarka kaže da je prioritet imati obrazovni sistem i škole za doba u kome živimo.

"Mi smo izdvojili za ove namjene milion i 600 hiljada hiljada KM, tako da je zaista jedna od većih investicija i ovo je samo početak. Mi moramo kao RS da pružimo sve neophodne uslove za rad naše djece u školama, za rad nastavnika i učitelja i svih onih koji učestvuju nastavno-obrazovnom procesu", navela je Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS.

Dogradnja objekta je samo početak, kaže gradonačelnik.

"Ovim se ne završava posao. Grad je još 2017. godine sa roditeljima, sa Savjetom školskim dogovorio da radi dvije faze. Prva je bila dogradnja škole, rješavanje prostornih problema za redovnu nastavu, a drugi je sportska dvorana. Napravili smo projekat i imamo namjeru iduće godine da to gradimo", naveo je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Osnovna škola „Branko Radičević“ pokriva Starčevicu i okolna naselja, a u narednim godinama očekuje se porast broja učenika. Trenutno ih je 1850 u 71 odjeljenju. U toj obrazovnoj ustanovi zaposleno je 130 radnika.    
 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.