Banjaluka

Nema dogovora o rebalansu budžeta

  • Извор: АТВ
  • 20.09.2021. 18:42

Nema dogovora gradonačelnika i skupštinske većine oko sutrašnje sjednice banjalučkog Parlamenta i rebalansa budžeta. Iako skupštinska većina ima pravo da rebalans prihvati ili ne, Draško Stanivuković i dalje ucjenjuje protestima, ako većina ne izglasa njegov prijedlog.

„Mi ćemo organizovati protest kad budemo smatrali da treba, ako neko odbije emisiju obveznica od 17 miliona, tačnije rebalans od 17 miliona“, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

U SNSD-ovom taboru su više su za razgovor, nego za nemire. Zato su, kažu, i inicirali današnji sastanak. Dizači ruku ipak neće biti, naročito, kažu, jer gradonačelnik ni u rebalans nije uvrstio pomoć porodiljama, penzionerima i ljekarima, koja je izglasana uz budžet grada. Za sutra su pripremili dvije opcije.

„Jedna od opcija je da sam nacrt rebalansa vratimo na doradu gradonačelniku i da se uvrsti minimum zahtjeva koji imaju odbornici. Druga opcija je da ako ne naiđemo na razumijevanje, mi ćemo sutra tražiti da javno obeća da će u rebalans uvrstiti ove zahtjeve kije mi tražimo“, rekao je Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada.

„On kao takav isključuje sve one politike koje smo mi zagovarali. Uvedene su nekakve zamjenske stvari pa umjesto zdravstvenim radnicima, smo se sveli na to da to budu zdravstveni radnici samo jedne ustanove“, rekao je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada.

Imao je i gradonačelnik poruku za ljekare koji čekaju novčanu pomoć. Oni, tvrdi, nisu njegova briga. Zato je ponovo vodio brigu o tome ko od novinara kada dolazi i odlazi sa njegove pres konferencije.

„Trebali ste ranije doći“, rekao je Stanivuković, a novinarka ATV mu je odgovorila:

„Mislim da imate pametnijeg posla od komentarisanja ko od novinara kada dolazi i kada odlazi sa vaših konferencija“.

„Nekulturno je ući na pola presa“, dobacio je potom.

Nekulturno je i prisvajati tuđe uspjehe, poručuju Stanivukoviću iz SNSD. Jedan takav je i budžetski suficit, iz kojeg su, tvrde, obezbijeđeni udžbenici za banjalučke osnovce.


  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм