"Eko toplane"

Nastavljen remont, sanacija mreže i nabavka energenta

11:31, 12.06.2019.
Thumbnail
Banjalučko preduzeće "Eko toplane" nastavilo je nakon završetka sezone grijanja redovan remont, sanaciju i rekonstrukciju dijela distributivne mreže, te nabavku energenta.

Nakon vanrednog prekida remonta proizvodnih postrojenja i sanacije distributivne mreže zbog ponovnog pokretanja sistema za isporuku energije usljed niskih temperatura u aprilu i maju, "Eko toplane" su ponovo otpočele remont, sanaciju i rekonstrukciju mreže. 

"Za ovu namjenu biće izdvojeno više od milion KM iz vlastitih sredstava. Osim ulaganja u redovan remont proizvodnih postrojenja, planirana su i ulaganja u rekonstrukciju i sanaciju toplifikacione mreže", saopšteno je iz "Eko toplana". 

Do početka naredne sezone grijanja biće rekonstruisani prioritetni dijelovi vrelovodnih i toplovodnih trasa. 

"Pojedine trase biće sanirane, dok će pojedini dijelovi biti u potpunosti zamijenjeni. Ulaganja će biti usmjerena i u građevinsku i mašinsku rekonstrukciju vrelovodnih šahtova. Plan investicija, između ostalog, podrazumijeva i automatizaciju i rekonstrukciju dijela toplotnih podstanica koja obuhvata zamjenu elektro ormara, dotrajalih armatura i postavljanje mjernih uređaja", istakli su u "Eko toplanama". 

Ovo preduzeće je u okviru priprema za narednu sezonu grijanja već krajem prošle sezone počelo nabavljati biomasu, a do sada je obezbijeđeno više od 20 odsto potrebnog energenta. 

"Eko toplane" su ove godine sezonu grijanja produžile u dva navrata zbog niskih temperatura. 

Sezona je produžena od 15. do 22. aprila, te od 13. do 18. maja zbog čega je prekinut započeti remont i pripreme za sanaciju i rekonstrukciju distributivne mreže.