Banjaluka

Naselje Šargovac dobilo novu i modernu saobraćajnicu

  • 18.09.2020. 19:35

Naselje Šargovac dobilo je novu i modernu centralnu saobraćajnicu. Svečano su je u rad pustili srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić. 

Samo ako smo okupljeni i ako je stabilna gradska i republička vlast, možemo rješavati probleme i stići do svakog čovjeka u Republici Srpskoj, rekao je Dodik.

"Ovo je sigurno i nesumnjivo jedna od velikih pobjeda za ljude koji žive tu, ali i dokaz naše sposobnosti da gradimo u uslovima veoma složenim izazvanim koronavirusom, da nastavimo da provodimo naše projekte koji idu za tim da idu da rješavaju infrastgrukturne i sve druge probleme građana. Banjaluka u zadnjih 20 godina sigurno se ne može prepoznati sa stanovišta šta je u njoj urađeno, od istočnog, zapadnog tranzita, do rješavanja ovih puteva u naseljenim mjestima", kaže Dodik.

Uz modernu saobraćajnicu, urađeni su i trotoari, kanalizacija i rasvjeta. Otvaranje ovog puta znači da Šargovac postaje istinski dio Banjaluke, a ne prigradsko naselje, poruka je prvog čovjeka Banjaluke, Igora Radojičića.

"Ovaj kvart koji je prije samo dvadesetak godina bio neizgrađen, nenaseljen, ovdje su uglavnom bile livade, sad je ustvari jedan gradski kvart, jedna gradska četvrt gdje se savremenom saobraćajnicom može doći vrlo brzo do centra grada i gdje je čajk ljepše živjeti nego u nekim urbanism višesrpatnicama", kaže Radojičić.

Novi put znači bolji život za oko osam hiljada mještana Šargovca, kažu građani.

"Možemo bukvalno za deset-15 minuta doći do centra grada, Šargovac je dobio vrhunsku infrastrukturu, znači ovo nije samo put, sve su ove kuće dobile kanalizaciju. I naravno, još ako se nastavi kao što su obećali još kilometar, onda smo završili priču ovdje"

"Mnogo nam znači i za djecu koja idu u školu i nama pješacima i koji voze automobile i svima, nema prašine, čistoća, sve ok"

Šargovačka saobraćajnica građena je u dvije etape, a ukupno je u nju uloženo 2,1 milion maraka iz republičkog i budžeta grada Banjaluke. Ukupna dužina saobraćajnice je nešto manje od dva kilometra.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.