„Građanska patrola“

Najviše prijava za pokvarenu javnu rasvjetu

  • 17.10.2018. 13:15

Tokom protekle sedmice, građani su, putem mobilne aplikacije „Građanska patrola“ u najvećoj mjeri prijavljivali uočene kvarove na javnoj rasvjeti.

Prema podacima gradskih administratora, građani su zabilježili kvar na javnoj rasvjeti u ulicama: Ilije Garašanina, Kosovskoj, Siniše Mijatovića, Kordunaškoj na dječijem igralištu, Ive Andrića, Voždovačkoj, Stepe Stepanovića, Milana Vasića, Cerskoj te na Banj brdu.

U svim slučajevima, nadležno Odjeljenje za komunalne poslove je izdalo nalog izvođaču radova da izađe na teren, utvrdi stanje i popravi sve nastale kvarove.

Građani su, takođe, upozorili i na opasnost od sasušenih grana u drvoredu u Ulici Đure Đakovića. Takođe, prijavljeno je da su su krošnje drvoreda zaklonile javnu rasvjetu u Ulici Đure Đakovića i Krajiških brigada.

Stanovnici Jevrejske ulice ukazali su, takođe, da su novi kontejneri postavljeni neadekvatno, odnosno na trotoar, pa je Odjeljenje za komunalne poslove izdalo nalog preduzeću „Čistoća“ da kontejnere postavi na propisano mjesto. U Ulici palih boraca prijavljeno je i oštećenje jednog kontejnera, pa je naloženo da se na ovoj lokaciji zamijeni novim kontejnerom.