Počeo "Ćevap fest"

Najbolji ćevapi i sjajan provod

  • 31.05.2019. 16:46

Treći festival banjalučkog ćevapa "Ćevap fest" otvoren je danas u centru grada, na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Na "Ćevap festu" učestvuje devet roštiljnica, koje ćevape prodaju po popularnim cijenama, i to veliku porciju za četiri i malu za dvije marke. Kao i prethodni, i ovaj put, ćevapi i piće prodavaće se za "dinare", valutu kreiranu posebno za ovaj događaj.

Promoter "Ćevap festa" Nebojša Kuštrinović, izrazio je zadovoljstvo što je ovaj festival dobio i svoje treće izdanje i naglasio da je ovo najveća i najposjećenija gastro manifestacija u BiH.

"Turistička karta našeg grada i Republike postaje sve bogatija jer sad crtamo i gastro puteve. Siguran sam da će festival okupiti najmanje destak hiljada posjetilaca, što naših sugrađana što iz zemlje i regiona. Banjalučki ćevap je davno osvojio Evropu i ovim festivalom pokušavamo povećati uticaj grada i Republike i našim autohtonim proizvodom-banjalučkim ćevapom", naveo je Kuštrinović.

Za festival je pripremljen i bogat zabavni program. Tako će večeras, sve do 21 čas, posjetioce zabavljati lokalni bendovi – "Infiniti bend" i "Raspašoj".

Drugog dana, u subotu, 1. juna – program počinje u podne, nastupom dječijih ansambala iz kulturno-umjetničkih društava: "Sveti Sava", "Pelagić" i "Veselin Masleša", te učenika Muzičke škole. U muzičkom dijelu programa, nastupiće popularni hor pozorišta "Jazavac", nakon kojih će posjetioce zabavljati Gradski tamburaški orkestar.

Kruna večeri rezervisana je za "Nervozni poštar", kultni bend koji je posljednji put u Banjoj Luci nastupio prije gotovo tri decenije. Nastup popularanih "poštara" predviđen je za 21 čas.

Ovogodišnja manifestacija posvećena banjalučkom ćevapu završava u nedjelju, 2. juna, u 17 časova.

Ovu manifestaciju organizuju Gradska uprava i Turistička organizacija, s ciljem popularizacije banjalučkog ćevapa, autohtone delicije našeg grada. Događaj su pomogli i brojni sponzori, predvođeni Koka kolom, Banjalučkom pivarom, Mlijekoproduktom i Vitinkom.

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм