Gradska skupština

Nacrt budžeta za 2020. godinu 146,6 miliona maraka

19:21, 05.11.2019.
Izvor: ATV
U banjalučkoj gradskoj kasi, sljedeće godine, prema Nacrtu budžeta, biće 146.610.000 maraka. Najavljen je nastavak investicionog ciklusa teškog između 30 i 50 miliona maraka.

Dok opozicija sve podvodi pod "šminkanje centra" i zapostavljanje periferije, gradonačelnik odgovara da to nije tako, najavljujući i veća izdvajanja za sport, kulturu i socijalne kategorije. 

"U budžetu je planirano da se u potpunosti završi most u Toplicama, završetak i opremanje 450 novih mjesta u vrtićima na četiri objekta, to je najveće proširenje kapaciteta u zadnjih 40 godina. Predviđen je nastavak projekata vodosnabdijevanja", rekao je Igor radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

"Ovaj budžet radi samo ovdje u centru grada, on frizira ili uljepšava centar grada, a ostala ruralna područja i sve ostalo se ne radi", istakao je Jovo Savanović, odbornik PDP-a u Skupstini grada Banjaluka. 

Odbornici su raspravljali i o rebalansu budžeta. Uvrštavanje u budžetski okvir je, kaže gradonačelnik, restrukturisanje gradskog duga od 60 miliona. Pred odbornicima se našao i prijedlog odluke o davanju garancije grada staroj toplani za zaduženje od 12.600.000 maraka. 

"Mazut će se plaćati iz 2008. godine do 2030. godine stare toplane. Grad vraća godišnje preko četiri miliona maraka", naglasio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Grada Banjaluka odlučio je da sa po 10.000 maraka pomogne nabavka cisterene za pitku vodu u Bihaću i izgradnju Dnevnog centra "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici.