Banjaluka

Nacrt budžeta za 2019. godinu pred odbornicima 22. novembra

  • 08.11.2018. 11:02

Na narednoj sjednici Skupštine grada, koja će biti održana 22. novembra, biće razmatran nacrt gradskog budžeta za 2019. godinu kao i rebalans ovogodišnjeg budžeta,  odlučeno je na današnjoj sjednici Kolegijuma Skupštine grada Banje Luke.

U najavi 27. sjednice, gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da će nacrt budžeta za iduću godinu biti u gotovo identičnom okviru kao i ovogodišnji budžet bez rebalansa, a i da će unutrašnja struktura biti veoma slična ovogodišnjem budžetu. Kada je u pitanju rebalans ovogodišnjeg budžeta, Radojičić ističe da će budžetski okvir biti povećan za 2,7 miliona KM.

"Tokom ove godine imali smo rast prihoda na pojedinim stavkama, uključujući transfere sa nivoa Republike koji se odnose na kapitalne investicije, a to su nova ulica u Šargovcu, vodovodi u Karanovcu, Jagarama i Česmi, nova kružna raskrsnica u Ulici Isaije Mitrovića, te vodovod Pezića polje. Bilo je promjena i na stavci poreza na lična primanja, jer su tokom ljeta promijenjeni zakoni, i tu Grad bilježi manji prihod od 1,4 miliona KM" rekao je gradonačelnik.

Na narednom skupštinskom zasjedanju naći će se i Prijedlog odluke o uslovima i načinu održavanja javnih manifestacija te korištenju audio i video pomagala u objektima i izvan njih.

"Izvršena su mjerenja buke na svim lokacijama na kojima se održavaju javne manifestacije, o čemu je urađena i detaljna studija. Odluka bi trebalo da počne sa primjenom ove zime, prvo ekspirementalno do 28. februara 2019. godine, a nakon toga i u konačnoj fazi" naveo je Radojičić.

On je izrazio uvjerenje da će narednom sjednicom biti ispoštovan godišnji kalendar rada Skupštine, što će omogućiti da u decembru bude donesen budžet i svi godišnji planovi za narednu godinu.

Na dnevnom redu 27. sjednice gradskog parlamenta biće 36 tačaka, a sjednica će početi u 9.00 časova.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)