U Hramu Svete Petke

Na Starčevici lomljenje česnice sa zlatnikom

  • 06.01.2019. 09:03

U Hramu Svete Petke u banjalučkom naselju Starčevica sutra će, poslije Božićne liturgije, biti organizovano tradicionalno lomljenje česnice sa zlatnikom, najavljeno je iz Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

U lomljenju česnice sa zlatnikom na kome je lik Svete Petke učestvuju samo djeca školskog i predškolskog uzrasta. 

Ovu tradicionalnu manifestaciju organizuje Odbor za pomoć Srbima na Kosmetu jedanaesti put, a treći put u hramu na Starčevici. 

Arlov je rekao Srni da je zlatnik od tri grama obezbijedio Odbor zajedno sa Upravom Vlade Srbije za dijasporu i saradnju sa Srbima u regionu. 

Lomljenje česnice planirano je za sutra u 9.30 časova. 

Arlov je napomenuo da će hramu pokloniti ikonu Bogorodice sa pozlaćenim detaljima, koju je kao znak zahvalnosti dobio od srpske opštine Zubin Potok. 

On je podsjetio da je u januaru aktivan humanitarni broj 1412 putem kojeg se prikuplja pomoć za 126 teško bolesne djece i mladih ometenih u razvoju na Kosovu i Metohiji. 

"Naša jedna marka mnogo će značiti za njihovo liječenje i izgradnju Dnevnog centra `Podrži me` u Kosovskoj Mitrovici za veliki broj bolesne djece i mladih ometenih u razvoju", objasnio je Arlov. 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.