Gradska razvojna agencija

Na Sajmu zapošljavanja u ponudi više od 350 radnih mjesta

  • 14.10.2019. 13:16

Na Sajmu zapošljavanja u Banjaluci, koji će biti održan u srijedu, 16. oktobra, pedesetak izlagača će ponuditi više od 350 radnih mjesta iz različitih sektora, rekao je Srni direktor Gradske razvojne agencije Mario Milanović.

Milanović je izrazio zadovoljstvo što je iz godine u godinu na Sajmu "BL 2019" ponuda poslova sve brojnija, kao i sve veća raznovrsnost radnih mjesta.

"Na Sajmu će posjetiocima biti ponuđeni poslovi iz drvopređivačakog, prehrambenog, te metalskog sektora, zatim industrije tekstila, kože i obuće, uslužnih djelatnosti, ali i bankarskog i zdravstvenog sektora", rekao je Milanović.

On kaže da će, osim ponude poslova, u okviru Sajma biti organizovane i četiri panel-diskusije koje će se odnositi na promociju kreativne industrije.

"To će biti prilika da zainteresovani posjetioci upoznaju ljude iz kreativne industrije, čuju njihova iskustva, te poslušaju ideje kako se i u tom sektoru mogu pokrenuti male startap kompanije", rekao je Milanović.

Prema njegovim riječima, na panelima će biti obrađene teme "Kultura i kreativna industrija", zatim "Umjetnost kao pokretač društva", "Kako od sebe napraviti brend" i "Od hobija do biznisa".

On je naveo da je glavni cilj Sajma da se povežu kompanije kojima je potrebna radna snaga sa tražiocima posla, ali i da se onima koji traže posao omogući da razgovaraju direktno sa poslodavcem.

Milanović je pozvao građane koji traže novi ili žele da promijene sadašnji posao da dođu na Sajam, koji će biti održan u Sportskoj dvorani "Centar", sa početkom u 10.00 časova.

"Onima koji nemaju pripremljenu biografiju naši saradnici će pomoći da je napišu što bolje, te ukažu na detalje koji su bitni poslodavcima", rekao je Milanović.

Sajam zapošljavanja Gradska razvojna agencija organizuje u saradnji sa banjalučkom Filijalom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.