Banjaluka

Na dnevnom redu naredne Skupština grada i pomoć za Kosovo i Metohiju

  • 24.10.2019. 15:11

Naredna, 37. sjednica Skupštine grada Banje Luke, biće održana 5. novembra, a na dnevnom redu ove sjednice naći ćese 20 tačaka.

Kako je izjavio gradonačelnik Igor Radojičić, jedna od centralnih tema narednog skupštinskog zasjedanja biće nacrt gradskog budžeta za 2020. godinu, kao i rebalans budžeta za tekuću godinu.

"Okvir budžeta za sljedeću godine iznosiće oko 146 miliona maraka, s tim da su izvorni prihodi 136 miliona KM. Između ostalog, u ovo su uvršeteni kapitalni projekti kao štu su gradnja mostova u Docu i u Srpskim toplicama, završetak izgradnje vrtića i nastavak izgradnje saobraćajnice u Šargovcu. Kada je u pitanju rebalans, osnovni razlog za uvrštavanje u okvir budžeta je restrukturisanje gradskog duga u iznosu od 60 miliona maraka", objasnio je Radojičić.

On je dodao da za sve planirane projekte u narednoj godini sigurno tražiti i sredstva iz eksternih izvora, naglašavajući da se u 2020. godini očekuje realizacija i projekta "Voda II" vrijednog 12 miliona KM, u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, ocijenio je da će budžet za iduću godinu imati značajnu razvojnu komponentu kako bi se nastavila dinamika daljeg razvoja grada i relaizacije projekata od značaja za sve građane.

"Gradske finansije su stabilne i Grad može bez problema da podmiri sve tekuće obaveze, ali i da se posveti razvoju. Tu smo i da pomognemo drugim lokalnim zajednicama, našim prijateljskim gradovima, pa ćemo tako na narednoj sjednici gradskog parlamenta izdvojiti određena novčana sredstva za pomoć u izgradnji dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici te za nabavku cisterne za vodu u Bihaću, koji potresa teška migrantska kriza", zaključio je Talić.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.