Banjaluka

Moguća izgradnja pasarele kod restorana „Alas“

  • 15.10.2019. 21:35

Zbog gužvi na Zapadnom tranzitu, na potezu od kružnog toka prema restoranu „Alas“, razmatra se mogućnost izgradnje pasarele u Omladinskoj ulici, kod ukrštanja sa Ulicom Braće Mažar i majke Marije, na skretanju u pravcu Novog groblja.

Prema navodima odgovornih iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, u toku je analiza koja bi trebala da da odgovor o tome da li bi gradnja pasarele adekvatno riješila česta zagušenja u saobraćaju i problem sa prelazom pješaka na ovoj lokaciji.

Nakon provedene analize, koja uključuje prostorne mogućnosti i eventualne imovinsko-pravne odnose, donijeće se i konačna odluka o mogućnosti ove investicije.

-Semafor koji je ranije postavljen u zoni ukrštanja tranzita sa ulicom Braće Mažar i majke Marije kod restorana „Alas“, a koji funkcioniše na principu pješačkog semafora sa tasterom za najavu prelaska pješaka preko saobraćajnice, u pojedinim dijelovima dana dovodi do gužvi sve do kružnog toka kod Gimnazije – naglašavaju u Odjeljenju.

Uskoro će biti raspisana javna nabavka za izradu idejnog rješenja i urbanističko tehničkih uslova za denivelisani prelaz, poslije čega će biti poznato da li će se ići u realizaciju ovog projekta.