Čuo se jak udarac, a onda je počelo da trese

Mještani Ramića u strahu nakon sinoćnjeg zemljotresa

  • 07.05.2021. 19:27

Čuo se jak udarac, a onda je počelo da trese, pričaju mještani Ramića, epicentra sinoćnjeg zemljotresa. Udarila su ih 3,2 stepena po Rihteru.

"Ja sam osjetio da je mene na kauču kao uzdrmalo, ali to je trajalo četiri do pet sekundi i onda sam shvatio da će se nešto srušiti. Taman kada smo pošli da bježimo, stalo je. Nisam mogla da zaspim", kažu u Ramićima.

Neki su se prisjetili i kobne 1969. kada je potres srušio pola Banjaluke.

Tlo se primirilo ali potresima nije vjerovati, kažu u Ramićima. Nije im svjedeno.

Mještani su i dalje u strahu i samo pričaju o tome, a kako i ne bi kada se u Banjaluci i nedaleko od nje tlo nerijetko trese.

Još su svježa sjećanja na veliki potres koji je pogodio Baniju u Hrvatskoj krajem godine a koji se, itekako, osjetio i na području Banjaluke. Tlo je, danima poslije toga podrhtavalo. I ne čudi onda da su se, i nakon sinoćnjeg zemljotresa, nadležnima javljali preplašeni ljudi.

"Jedna građanka sa Mejdana nas je zvala da pita hoće li biti drugi zemljotres, jer obično tako biva, kazala je ona. Zemljotres magnitude 3,2 ne može prouzrokovati materijalnu štetu, a nemamo ni podataka o nekoj šteti", rekla je Slavica Štrbac, viši stručni saradnik za odbranu i analizu seizmoloških podataka.

Sinoć se tlo treslo i na području Gradiške, Prijedora i u Lijevče polju.

Тагови:
  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок