Raspisan konkurs za male projekte

Mjesne zajednice mogu slati prijedloge do 14. februara

  • 15.01.2020. 16:41

Grad Banja Luka je raspisao javni poziv za dodjelu sredstava za podršku projektima mjesnih zajednica na uređenju prostora, soapšteno je iz Odjeljenja za opštu upravu.

Kako navode iz ovog odjeljenja, za projekte u mjesnim zajednicama, ove godine je predviđeno 171.000 maraka, što je za 20.000 više nego prethodne godine.

"Riječ je o projektima koji se odnose na rješavanje manjih infrastrukturnih radova na području mjesne zajednice kao što su spoljašnje i unutrašnje uređenje objekata mjesnih zajednica, uređenje dvorišta mjesnih zajednica, kao i uređenje značajnih objekata i okoline tih objekata na području mjesne zajednice", kaže Sanja Pavlović, načelnik Odjeljenja za opštu upravu.

Ona dodaje da će maksimalan iznos po pojedinačnom projektu biti 3.000 KM, što je više za 500 maraka, u odnosu na prethodne godine. Prema riječima Sanje Pavlović, prošle godine realizovane su brojne aktivnosti po mjesnim zajednicama u okviru ovog projekta, kao što su nabavka računarske opreme, sanacija prostorija mjesnih zajednica, uređenje dvoršta, sanacija ograda oko škola i slično.

"Manjim projektima uređenja prostora i nabavke potrebne opreme u banjalučkim mjesnim zajednicama, nastoji se u svakoj od 57 banjalučkih mjesnih zajednica riješiti poneki problem. Sve aktivnosti u okviru projekta predlažu sami mještani, odnosno njihovi predstavnici u savjetima mjesnih zajednica", rekla je Sanja Pavlović.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju svi savjeti mjesnih zajednica sa područja grada Banje Luke, a svaki savjet mjesne zajednice ima pravo da predloži najviše dva projekta.

Prijave, sa svom potrebnom dokumentacijom, podnose se na propisanom obrascu na protokol Gradske uprave (kancelarija broj 14).

Konkurs je otvoren do 14. februara 2020. godine, a sve detalje konkura možete pogledati OVDJE.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм