„Banja Luka se gradi“

Mišin Han dobija novi vodovod

  • 17.05.2019. 10:29

U okviru investicionog ciklusa pod nazivom „Banja Luka se gradi“, danas je počela izgradnja vodovodne mreže u Mišinom Hanu, uključujući i adaptaciju izvorišta „Fratarovac“.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je jutros prisustvovao početku ovih radova, kazao je da od 15. maja do 15. juna traje drugi dio velikog investicionog ciklusa, tokom kojeg će se svaki dan otvarati novi veći projekti.

"Počinjemo jutros sa Mišinim Hanom, naseljem koje ima problema sa vodom i trenutno se snabdijeva sa četiri lokalna i dijelom iz gradskog vodovoda. Planirano je uređenje izvorišta Fratrovac, koje su prije nekoliko decenija radili sami mještani, zatim uređenje i izgradnja dijela mreže i priključenja na gradski vodovod. Time bi trebalo da bude riješen dio domaćinstava u Mišinom Hanu, odnosno da dobiju stabilno snabdijevanje vodom ", kazao je Radojičić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Mišin Han Dražana Ajder izrazila je zadovoljstvo započetim aktivnostima na području ove mjesne zajednice, a kojima će domaćinstava iz Radinjače biti priključena na gradski vodovod i time rasteretiti lokalni sistem.

Sredstva u iznosu od 125.000 KM za ove radove obezbijedio je Republički sekretarijat za raseljena lica, a preduzeće „Hidrosplet“ ima rok od 90 dana da završi predviđene radove.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)