Odbornik SP u banjalučkoj skupštini

Milošević: Šargovačka ulica primjer dobre saradnje

14:56, 05.03.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Odbornik Socijalističke partije u Skupštini grada Banjaluka Darko Milošević kaže da je centralna saobraćajnica u banjalučkom naselju Šargovac, čija izgradnja počinje sljedeće sedmice, jedan od najznačajnijih saobraćajnih projekata u Banjaluci u 2019. godini, koji će mnogo značiti kako mještanima Šargovca tako i svim građanima Banjaluke.

"Izgradnja ove saobraćajnice je jedan od prioriteta grada i svakako smo zadovoljni što će sljedeće sedmice početi radovi. Sredstva za izgradnju je obezbijedila Vlada Republike Srpske na inicijativu Gradskog odbora Socijalističke partije, a grad Banjaluka je obezbijedio sve uslove za izgradnju. Radi se o saobraćajnici širine šest metara, sa trotoarima, fekalnom i oborinskom kanalizacijom, uličnom rasvjetom i dva nova autobuska stajališta. Osim boljih uslova za dovijanje saobraćaja i bolje povezanosti Šargovca sa gradom, takođe će biti unaprijeđena bezbjednost učesnika u saobraćaju. Ovo je takođe i poruka da dobrom saradnjom građana, republičkih i gradskih vlasti može mnogo da se uradi. U ovom konkretnom slučaju, rješava se višedeceniijski problem ovog dijela grada, što je za svaku pohvalu, a nadam se da će u što skorijem vremenu grad naći sredstva i za nastavak gradnje ove saobraćajnice", kaže Milošević. 

Vrijednost projekta čija izgradnja kreće sljedeće sedmice je 945.000 maraka, a u pitanju je moderna saobraćajnica u dužini od 900 metara. 

Izvođač radova na izgradnju saobraćajnice u Šargovcu je "Građenje Đurić", a rok za završetak radova je 180 dana.