Odbornik SP u banjalučkoj skupštini

Milošević: Šargovačka ulica primjer dobre saradnje

  • 05.03.2019. 14:56

Odbornik Socijalističke partije u Skupštini grada Banjaluka Darko Milošević kaže da je centralna saobraćajnica u banjalučkom naselju Šargovac, čija izgradnja počinje sljedeće sedmice, jedan od najznačajnijih saobraćajnih projekata u Banjaluci u 2019. godini, koji će mnogo značiti kako mještanima Šargovca tako i svim građanima Banjaluke.

"Izgradnja ove saobraćajnice je jedan od prioriteta grada i svakako smo zadovoljni što će sljedeće sedmice početi radovi. Sredstva za izgradnju je obezbijedila Vlada Republike Srpske na inicijativu Gradskog odbora Socijalističke partije, a grad Banjaluka je obezbijedio sve uslove za izgradnju. Radi se o saobraćajnici širine šest metara, sa trotoarima, fekalnom i oborinskom kanalizacijom, uličnom rasvjetom i dva nova autobuska stajališta. Osim boljih uslova za dovijanje saobraćaja i bolje povezanosti Šargovca sa gradom, takođe će biti unaprijeđena bezbjednost učesnika u saobraćaju. Ovo je takođe i poruka da dobrom saradnjom građana, republičkih i gradskih vlasti može mnogo da se uradi. U ovom konkretnom slučaju, rješava se višedeceniijski problem ovog dijela grada, što je za svaku pohvalu, a nadam se da će u što skorijem vremenu grad naći sredstva i za nastavak gradnje ove saobraćajnice", kaže Milošević. 

Vrijednost projekta čija izgradnja kreće sljedeće sedmice je 945.000 maraka, a u pitanju je moderna saobraćajnica u dužini od 900 metara. 

Izvođač radova na izgradnju saobraćajnice u Šargovcu je "Građenje Đurić", a rok za završetak radova je 180 dana.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.