Banjaluka

Mediji: Stanivuković potrošio 700.000 KM čisteći snijeg kojeg skoro nije ni bilo

  • Извор: Агенције
  • 04.12.2021. 19:08

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković potrošio je 700.000 KM čisteći snijeg kojeg, prema izvještaju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, skoro nije ni bilo u prvoj polovini godine, prenosi portal "Vijesti".

Uvidom u dokumentaciju Gradske Uprave Banjaluka, Odjeljenja za saobraćaj i puteve - stavke zajedničke komunalne potrošnje, u stavkama rashoda za usluge zimske službe vidi se da je u budžetu za te potrebe bilo dodijeljeno 700.000 KM, navodi ovaj portal.

Prema istom izvoru, nešto manje od pola, 324.774 KM Stanivuković je potrošio u januaru kada je bilo 10 snježnih dana, u februaru sa tri i martu sa pet snježnih dana.

Ostatak novca iz budžeta, 375.882 KM, dodijeljenih isključivo za čišćenje snijega, Stanivuković je potrošio u aprilu kada je imao tri snježna dana sa prosječnom visinom snježnog pokrivača od 1,5 centimetar i maju i junu kada snijeg nije padao, pišu "Vijesti".

Podaci Hidrometeorološkog zavoda pokazuju da je snijeg u prvoj polovini ove godine manje padao u odnosu na prethodnu kada je Gradska uprava potrošila ukupno 587.435 KM.

Prije mjesec dana Stanivuković je izjavio da će građani, kada padne snijeg, skupljati pahuljice, aludirajući da će skupštinska većina biti kriva ako Banjaluka bude zavejana snijegom.