Kreće gradnje tri kružna toka

Manje nerviranja na banjalučkim raskrsnicama

  • 12.03.2019. 19:30

"Najveće su gužve oko četiri sata. To je luda kuća da se ne može ići ovuda". "Ja radije ostavim kola kod kuće da bih mogao ići pješke. Prije dođem pješke, nego iz Lazareva kolima", istakli su građani.

Ovakve izjave Banjalučana koji moraju da voze kroz naselje Lazarevo više ne bi trebalo da čujemo. Za sve one koji su gubili živce u nepreglednim kolonama na tri najfrekventnije raskrsnice, stižu dobre vijesti. 

Raskrsnica kod "Lesnine" jedna je od najfrekventnijih saobraćajnica u gradu i upravo tu se stvaraju velike gužve. Na toj lokaciji će biti izgrađen kružni tok, najveći od tri planirana u naselju Lazarevo.

Kružni tokovi u gradu koji su ranije izgrađeni smanjili su gužve, ali ima još lokacija koje su ostale, takozvani, saobraćajni čepovi. Danas su gradonačelnik Banjaluke i direktor Puteva Republike Srpske ozvaničili sporazum o izgradnji još tri kružna toka. 

"Potpisali smo danas sporazum o tri nove kružne raskrsnice koje ćemo raditi sa "Putevima Republike Srpske". Jedna je kod "Lesnine" najveća. I još dva kružna toka. Jedan na ukrštanju Bulevara Milutina Milankovića i drugo kod Hiper korta na skretanju sa Gradiške prema Prijedorskoj cesti", istakao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke. 

"Očekujemo da u toku ove godine raspišemo javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača, a nakon toga krenuti u realizaciju. Ono što sa sigurnošću možemo reći jeste da ćemo u ovoj godini izgraditi sigurno jedan, a da ćemo izvršiti javnu nabavku za sva tri kružna toka", istakao je Nenad Nešić, direktor JP "Putevi Republike Srpske". 

Vrijednost radova na tri kružne raskrsnice je oko tri miliona maraka. Putevi snose troškove, a Banjaluka će da rješava imovinske odnose. Osim kružnih tokova u Lazarevu, počinju radovi na izgradnji kružnog toka na Laušu. Onaj kod "Delta Planeta" se otvara naredne sedmice, a od prvog aprila se nastavljaju radovi na Istočnom tranzitu. Sve je to dio novog investicionog ciklusa pod nazivom "Banjaluka se gradi".
 

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.